Dutch Wedding Awards

Dutch Wedding Awards 2016/2017 - Pauline Suidgeest Ceremoniespreker

Dutch Wedding Awards gala presenteren

Eigenlijk kon ik niet geloven dat mij de vraag werd gesteld. Of ik de Dutch Wedding Awards wilde presenteren? Een groot gala op Valentijnsdag, waar de hele trouwbranche verenigd is en waar in een spetterende Award-show de beste ondernemers uit de branche worden gehuldigd. Een soort Oscar-uitreiking van de trouwbranche, zeg maar; georganiseerd door de Nederlandse Trouw Branche Organisatie (NTBO). Wat een bijzondere eer!

Help, wat trek ik aan?

Als rechtgeaarde vrouw was uiteraard mijn eerste vraag: ‘wat trek ik aan?’ Maar gelukkig was bruidshuis Covers Couture uit Utrecht bereid mij voor het Dutch Wedding Awards gala een jurk uit te lenen. Ik had een heerlijke middag voorpret toen ik mocht kiezen uit hun prachtige collectie galajaponnen en we waren het er samen over eens dat dé jurk echt met kop en schouders boven de andere uitstak. Bijzonder hoe zelfs voor een ‘robe’ die uitgeleend werd, de coupeuses aan de slag gingen om niets aan het toeval over te laten en ervoor te zorgen dat ik er op z’n prachtigst uitzag in mijn letterlijk schitterende jurk.

Dutch Wedding Awards 2016/2017 - Pauline Suidgeest Ceremoniespreker

Voorbereidingen

Op de dag van het Dutch Wedding Awards gala was ik met mede-presentator Rens Merkelbach al vroeg ter plekke om alles door te nemen. Doorloopjes, presentatiekaarten maken en een goede rolverdeling afspreken. Ik heb natuurlijk veel ervaring in het vertellen van verhalen op huwelijken, maar zo’n show presenteren is een heel ander verhaal. Er staat een heel programma, er zijn filmpjes, er is entertainment en precies op het goede moment word je geacht naar de spotlights te lopen en iets te doen of te vertellen.

Mede door de goede voorbereiding met Rens en de fijne mensen die het traject begeleidden (met name Erik Meijers en Hans Heesterbeek) kreeg ik er steeds meer vertrouwen in. Na het diner was het tijd voor haar en make-up. Wat een verwennerij als dat professioneel verzorgd wordt door hele lieve dames! Marianne Roza en Ilona Smit zorgden ervoor dat ik vertroeteld en prachtig mijn schitterende robe aantrok. Helemaal blij met mijn looks kon ik het podium op!

Dutch Wedding Awards 2016/2017 - Pauline Suidgeest Ceremoniespreker

Grande entree?!

Met een fikse kriebel in m’n buik brak het moment aan dat ik het podium op mocht. En terwijl ik me bedacht dat het belangrijk was dat ik goed rechtop liep, miste ik een randje op het podium en struikelde half voorover. Gelukkig bleef ik op de been, maar het scheelde maar weinig. Met bonkend hart murmelde ik iets als: ‘nou, dat is tenminste een entree’ en maakte er een grapje over. Naarmate de avond vorderde ging ik me steeds meer thuis voelen op dat grote podium, naast Rens, tussen het entertainment en de filmpjes en met alle winnaars. Wat heerlijk om te doen!

Blije winnaars

Wat een feest om die ongelofelijk blije winnaars op het podium te ontvangen in het bijzijn van de 500 aanwezige gasten! Sommigen konden van schrik of ontroering geen woord meer uitbrengen en wilden alleen maar knuffelen, anderen konden niet meer stoppen met lachen of gaven bijna licht van blijdschap. Na het uitreiken van maar liefst 10 awards, afgewisseld met entertainment, kwam er een einde aan de spetterende show en volgde een swingende afterparty.

Het bleef nog lang onrustig in Barneveld …

Bedrijfsgegevens

Ervaringen

Pauline Suidgeest Ceremoniespreker 10 uit 20 ervaringen