Festival-wedding ondanks noodweer tóch een topdag

Festival-Wedding - Pauline Suidgeest Ceremoniespreker
Op Facebook deelde bruidegom Erik onlangs de weddingclip die OneLifeFilm maakte van 25 juli 2015; 2 jaar geleden de dag waarop hij zijn Francina trouwde. Lange tijd werkten ze met een aanstekelijk enthousiasme en veel plezier keihard aan deze dag.

Als producer van evenementen en met ruime ervaring in de trouwbranche, wilde Erik niets aan het toeval overlaten om een ongelofelijk gave festival-wedding te organiseren, waarover nog lang nagepraat zou worden. Na uitvoerig onderzoek van klimaattabellen werd zaterdag 25 juli geprikt als de ideale datum; al meer dan 100 jaar was dat de mooiste dag van de zomer.

Festival-wedding in de duinen

Via via had het bruidspaar de beschikking gekregen over een prachtig weiland, vlak achter de duinen aan de Noord-Hollandse kust en dé gedroomde locatie voor een festival-wedding met een eigen festival-camping. Al de hele week werd er met man en macht opgebouwd en op vrijdag stonden er fraaie stretchtenten, voorzien van podium, licht en geluid, een prachtige ceremonie-opstelling met een speciaal voor de gelegenheid vervaardigd prieel en inmiddels kreeg de festival-camping ook al aardig vorm.

Code geel werd code rood

De voorspellingen van het KNMI weken echter nogal af van de onderzochte klimaat-tabellen. Steeds duidelijker werd dat er slecht weer op komst was. Terwijl op zaterdagochtend nog geen wolkje aan de lucht was en Erik met zijn vrienden de laatste hand legde aan de decoratie, werd de voorspelde ‘code geel’ voor de Noord-Hollandse kust opgeschaald naar ‘code rood’. Erik bleef optimistisch en vroeg de leverancier van de tenten om extra te zekeren. Ze werden gezekerd tot windkracht 10; dat moet toch voldoende zijn in de zomer?

Aan het begin van de middag sloeg het weer rigoureus om. Het leek of de hel losbrak. Het werd almaar donkerder en het ging steeds harder stormen, hagelen en regenen. Achteraf bleek dat ter plekke windkracht 11 is gemeten; van het zo zorgvuldig en liefdevol opgebouwde festivalterrein bleef vrijwel niets over en hals over kop moest er een locatie komen, waar in ieder geval de gasten konden worden opgevangen.

Festival-Wedding - Pauline Suidgeest Ceremoniespreker

Opvang én ceremonie spontaan in hotel

In het dorp was een Fletcher-hotel, waarvan de manager bereid was om de gasten op te vangen en van een kop koffie te voorzien. Zijn personeelsprobleem werd opgelost met mensen die waren ingehuurd voor op het festival. Of we gezien hadden dat er in het hotel een wintertuin was? Misschien was dat wel een geschikte plek voor een ceremonie?!

Ongelooflijk hoe je meer dan een jaar bezig bent met het plannen van je droombruiloft en hoe door het noodweer binnen een paar uur een volledig ander scenario ontrolt en het met vereende krachten lukt om een complete bruiloft om te gooien.

Een uurtje later dan gepland startte de ceremonie in de wintertuin. Begeleid door fantastische live-muziek en een daverend applaus waar geen einde aan leek te komen, maakten Erik en Francina hun entree. Vrijwel niemand van de aanwezigen hield het droog; wat een emoties! Iedereen gunde dit sympathieke bruidspaar zó hun droomhuwelijk en voelde enorm mee met het verlies van de festival-droom.

Mooier dan het festival had kunnen worden

Maar wat er vervolgens gebeurde was misschien nog wel mooier dan het festival ooit had kunnen worden. Door het noodweer, de teleurstelling en hoe iedereen meeleefde, ontstond er een saamhorigheid en sfeer die werkelijk uniek was. De mensen die erbij waren hebben het allemaal gevoeld: we waren zó met elkaar verbonden! Wat een geweldige trouwdag kregen Francina en Erik!

Erik en Francina, jullie wens dat er over jullie huwelijk lang zou worden nagepraat komt uit; ik denk niet dat iemand die erbij was het ooit zal vergeten!

Jullie ultieme trouwceremonie

Pauline Suidgeest Ceremoniespreker & Zelfstandig TrouwambtenaarIk ga graag met jullie op zoek naar jullie ultieme trouwceremonie inclusief alle elementen die daar voor jullie bij horen.

  Neem contact op voor een vrijblijvende telefonische kennismaking.

Bedrijfsgegevens

Ervaringen

Pauline Suidgeest Ceremoniespreker 10 uit 20 ervaringen