Rouwen

Rouwen

Of het al bekend is van tevoren of plotseling gebeurt, ineens heb je een uitvaart te organiseren. Veel praktische taken worden geregeld door de uitvaartondernemer, maar wie gaat op de dag van de uitvaart het woord voeren? Wie doet recht aan jullie gevoelens voor jullie dierbare? Hoe geef je woorden aan je verdriet?

Lieve Pauline, ik heb het je net al gezegd en ik doe het nu nog een keer zodat iederéén weet hoe prachtig en mooi jij dit kan. Het was een nare dag, maar jij hebt alles zo mooi verzorgd en prachtig gesproken. Het was echt mama-waardig. Een hele dikke zoen!”


Recht doen aan het leven

Nog niet zo heel lang geleden werden de meeste uitvaarten geleid door een dominee of pastoor, maar nu veel mensen zich niet meer zo thuis voelen in een kerk, ontstaat er behoefte aan een andere invulling. Graag geef ik woorden aan het gevoel voor de overledene. Ruim ik tijd in om een in memoriam of levensloop te schrijven, die voor niemand anders kan zijn dan voor de dierbare persoon die zojuist is overleden. Verzorg ik een afscheidsceremonie die recht doet aan het leven en uiterst persoonlijk is.

Regelmatig krijg ik het verzoek voor een rouwceremonie waarin het leven gevierd mag worden. Waarin persoonlijke verhalen en muziek samenkomen, om in een zo prettige mogelijke sfeer recht te doen aan de overledene. In de bijzondere dagen tussen overlijden en afscheid kom ik dichtbij, om verhalen te vangen, sfeer te proeven en in nauw overleg met de familie tot het mooist mogelijke afscheid te komen. Daarin kan je vanzelfsprekend mij als spreker het woord laten voeren, maar misschien dat ik jullie nog wel liever op weg help om zoveel mogelijk zelf te doen.

Wat belangrijk is als je mij vraagt, is dat je kiest voor een uiterst persoonlijke benadering, een grote mate van zorgvuldigheid en een intensief contact. Daaruit volgt een afscheidsceremonie die het leven van de overledene eert, op een respectvolle en eerlijke wijze, waardoor je met een goed gevoel kan terugkijken op een waardig afscheid.

Rouwceremonie vormgeven bij leven

Als je weet dat je binnen afzienbare tijd gaat overlijden, wil je misschien bij leven praten over je uitvaart. Om jouw verhaal zelf te vertellen en invloed te hebben op wat er gaat gebeuren. Misschien wil je de mensen die je het meest na staan via mij toespreken of een video-opname laten maken die op een later afscheid getoond kan worden. Graag kom ik naar je toe om te kijken wat jouw wensen zijn en welke rol ik voor je kan vervullen.

Afscheidsceremonie voor overlijden

Als je weet dat je binnen afzienbare tijd gaat overlijden, is er nog een idee dat ik wil meegeven. Ik vind het soms zo jammer dat mensen pas op de uitvaart al die mooie, lieve en aardige dingen zeggen over degene die is overleden. Hoe mooi zou het zijn om ergens in de laatste fase een afscheidsceremonie te vieren? Waarin afscheid genomen kan worden van een dierbaar mens, waarin de mooie dingen gezegd kunnen worden in het bijzijn van de persoon die gaat overlijden en nog een (laatste?) keer het glas geheven kan worden op het leven? Ik weet dat het niet voor iedereen is weggelegd, maar als je ervoor openstaat, wil ik graag met je aan de slag.


Investering

Een persoonlijke rouwceremonie geheel laten verzorgen door Pauline Suidgeest Ceremoniespreker is mogelijk vanaf € 800,00.

Neem contact op met Pauline Suidgeest

voor een vrijblijvende telefonische kennismaking
Rouwen 01/02/2017

Bedrijfsgegevens

Ervaringen

Pauline Suidgeest Ceremoniespreker 10 uit 20 ervaringen